اطلاعات تهاجمي و تهاجم اطلاعاتي

وجوه اشتراك و افتراق جنگ تركيبي با جنگ همه جانبه (قسمت دوم)

جنگ ترکیبی با جنگ همه جانبه متفاوت است. جنگ همه جانبه يعني: وادار كردن دشمن به تسـليم بـا استفاده از تمامي اقدامات اقتصادي، نظامي، فرهنگي، سايبري، رسانه ­اي و سياسي. اقدامات اقتصادي دشـمن را از منـابع حيـاتي محروم مي­ كند. اقدامات نظامي با كشتن و پراكنده كردن سربازان انهدام و يا غنيمت گرفتن سـلاح و …، ارتش او را منهدم مي­سازد. اقدامات سياسي موجب از بين رفتن اميد دشمن بـه پيـروزي و در نهايت تزلزل در اراده او مي­شود.

جنگ ترکیبی ابزاری برای تسخیر ذهن است. اعتماد، واحد پول بازیگران جنگ ترکیبی است؛ یعنی در جنگ ترکیبی هدف هر بازیگری این است که سطح اعتماد را در حوزه ­های مختلف در کشور هدف کاهش دهد.

وجوه اشتراک جنگ ترکیبی با جنگ همه جانبه استفاده از تمام مولفه­ هاي قدرت ملي است، ظرفیت­ ها و قابلیت ­های امنیتی، نظامی، سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، رسانه‌ ای، فضای مجازی و سایبری و اقتصادی در جنگ تركيبي و همه جانبه قابل استفاده است.

وجوه اختلاف جنگ ترکیبی با جنگ همه جانبه عبارتند از:

  1. جنگ ترکیبی مبتنی بر شناخت و ادارک است و بیشتر به­صورت شبکه‌ای و تأثیر محور انجام می­شود اما جنگ همه جانبه مبتنی بر اشراف اطلاعاتی است و بیشتر به­صورت تخریب محور انجام می­شود.
  2. جنگ ترکیبی مبتنی بر اطلاعات تهاجمی و شناختی است اما جنگ همه جانبه مبتنی بر جنگ اطلاعاتی یا تهاجم اطلاعاتی و روانی است. اطلاعات تهاجمي يعني اطلاعات سلاح است و عمليات پشتيبان آن است به عبارتي ديگر اطلاعات اصل است اما عمليات فرع است. تهاجم يا جنگ اطلاعاتي برعكس است يعني اطلاعات پشتيبان اطلاعات است. به عبارتي ديگر اصالت با عمليات است و اطلاعات پشتيبان آن است.
  3. جنگ ترکیبی بر اساس راهبرد و فرماندهی و کنترل اقتضایی است اما جنگ همه جانبه بر اساس طرح­ های مبتنی بر شور ستادی و سامانه­ های نه­ گانه فرماندهی و کنترل است.
  4. جنگ ترکیبی همزمان در داخل و خارج و در منطقه خاکستری انجام می­شود به همین دلیل دوست و دشمن، خودی، مرز و جبهه به سختی مشخص است اما جنگ همه جانبه معمولاً با دشمن خارجی در منطقه نبرد مشخص انجام می­شود بنابراین دوست و دشمن و مرز مشخص است.
  5. در جنگ ترکیبی محوریت قدرت نرم قرارگاه­ های فرهنگی و اولویت با جنگ رسانه ‌ای و سایبری است اما در جنگ همه جانبه محوریت قدرت سخت قرارگاه­ های عملیاتی و اولویت با اقدامات نظامی و تاکتیکی و جنگ الکترونیک است.
  6. جنگ ترکیبی مبتنی بر مولفه ­های قدرت ملی و براندازی است اما جنگ همه جانبه مبتنی بر مولفه ­های قدرت نظامی و کسب پیروزی است.
  7. جنگ ترکیبی مبتنی بر موج سواری و بی قاعده است اما جنگ همه جانبه مبتنی بر دستور عملیاتی و قاعده و نظم است.
  8. جنگ ترکیبی مبتنی بر فروپاشی از درون است اما جنگ همه جانبه مبتنی بر فشار از بیرون است.
  9. جنگ ترکیبی برای ناکارامدی دولت و اقتدارزدایی از نظام است اما جنگ همه جانبه برای پیروزی نظامی و شکست طرف مقابل است.
  10. در جنگ ترکیبی فرماندهی و کنترل غیرتمرکزی و لایه ­ای است اما اجرای آن به ­صورت شبکه ­ای و غیرتمرکزی است. در جنگ همه جانبه فرماندهی و کنترل تمرکزی و ستاد محور است اما اجرا غیرتمرکزی و یگان محور است.
  11. جنگ ترکیبی مبتنی بر اصول ملی جنگ است اما جنگ همه­ جانبه مبتنی بر اصول جنگ است.
  12. اصول جنگ ترکیبی و چگونگی اجرای آن با اصول جنگ همه جانبه و چگونگی اجرای آن متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *