مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۹/۰۸/۱۳۹۰ در دانشگاه افسری امام علی (ع) فرمودند: ما در مقابل تهدید، تهدید می کنیم. منظور معظم له تهدید رژیم صهیونیستی بود. از آن تاریخ به بعد استراتژی ج.ا.ایران در مقابل رژیم صهیونیستی بر اساس «تهدید، در مقابل تهدید» شکل گرفت.
فرماندهي معظم کل قوا در عملیات نصر (نماز جمعه) در تاریخ ۱۳/۰۷/۱۴۰۳ در خصوص رژیم صهیونیستی فرمودند: «نه تعلل می کنیم و نه شتابزده می شویم». این فرمایش امتداد همان راهبرد تهدید، در مقابل تهدید است، اما با گذشت ۱۳ سال روش، ابزار و هدف آن تغییر یافته است.
بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) دکترین دفاعی ج.ا.ایران در مقابل رژیم صهیونیستی مبتنی بر «صبر استراتژیک» است. در چارچوب این دکترین، سیاست دفاعی ج.ا.ایران در مقابل این رژیم «بازدارندگی تهاجمی» است.
بنابراین دکترین دفاعی و سیاست دفاعی ج.ا.ایران در مقابل رژیم صهیونیستی طی ۱۳ سال گذشته تغییر نکرده است ، اما راهبرد دفاعی تغییر کرده است. طبیعی است راهبردها متناسب با زمان و مکان قابل تغییر هستند، اما دکترین قابل تغییر نبوده و سیاست دفاعی هم انعطاف دارد اما تغییرات کمتری دارد. آنچه که مدام تغییر می کند راهبرد یا همان استراتژی است.
برخی از استراتژیست های خود اجتهاد که الفبای نظامی را بلد نبودند طی چند ماه گذشته بطور مداوم «نیروهای مسلح را در مقابل رژیم صهیونیستی متهم به تعلل و بعضاً خیانت می کردند»، این استراتژیست ها اگر خائن نباشند، گمراه هستند و در امور داخلی کشور هم با خوداجتهادی بطور مداوم دولت و بخصوص طیف مقابل را متهم به خیانت می کنند. امان از دست این جماعت قلیل و خودپندار که با سوء استفاده از تریبون های رسمی و غیررسمی همواره خود را صاحب این کشور و نظام تلقی کرده و به جای اکثریت مردم تصمیم احساسی و هیجانی می گیرند.
تاریخ جنگ های نظامی بیانگر این است که سرنوشت جنگهایی که با احساس و شتابزدگی آغاز شود، شکست و نابودی است.
ژنرالهایی که شتابزده و با عجله وارد میدان جنگ میشوند تا پیروز شوند، شکست میخورند، ژنرال هایی پیروز هستند که با عقلانیت برای تحقق راهبرد و نیل به پیروزی وارد میدان نبرد میشوند.
«جنگ را نمیشود با احساس و هیجان و شتابزدگی مدیریت کرد، ژنرالهایی که جنگ را با عقلانیت و صبر استراتژیک مدیریت میکنند، پیروز میدان هستند».
در عملیات وعده صادق یک تعداد قلیلی از مردم که همواره احساسات آنها بر عقلانیت انقلابی آنها غالب است، به صورت شتابزده بدنبال خونخواهی بودند، اما در عملیات وعده صادق۲ شتابزدگی و تعجیل مردم خیلی کمتر شد و نیروی هوافضای سپاه با عقلانیت و طرحریزی دقیق ۹۰ درصد از موشکهای خود را به اهداف استراتژیک در قلب تلآویو اصابت نمود.
در عملیات نصر رهبر معظم انقلاب اسلامی تکلیف را بر همگان مشخص نمود و فرمودند: نه تعلل میکنیم و نه شتابزده میشویم، بلکه با عقلانیت برخورد میکنیم.
این عقلانیت انقلابی همان صبر استراتژیک است.
«صبر استراتژیک یعنی: جنگ در زمان مناسب، مکان مناسب، با سلاح مناسب و اقدام متناسب و پشیمان کننده.
پس ملت شریف ایران در شرایط بحرانی مطالبات انتقام خواهی و خونخواهی خود را با عقلانیت مدیریت کنید تا نیروهای مسلح با صبر استراتژیک عملیات تلافیجویانه خود را علیه دشمن انجام دهند».
عملیات وعده صادق ۱ و ۲ با عقلانیت و صبر استراتژیک توسط نیروهای مسلح بخصوص نیروی هواي فضای سپاه با موفقیت انجام شد، «۱۳ مهرماه هم ملت ولایتمدار ایران عملیات نصر را تحت زعامت مقام معظم رهبری در پشتیبانی از وعده صادق ۱ و ۲ با موفقیت انجام دادند و بار دیگر ثابت کردند که مردم مطیع امر رهبری و پیوست و پشتیبان نيروهای مسلح هستند».
«آفرین بر این رهبر شجاع و زمان شناس، آفرین بر این مردم ولایتمدار، آفرین بر این نیروهای مسلح مقتدر، آفرین بر عملیات های غرورآفرین وعده صادق ۱ و ۲ و نصر».
اتحاد و همبستگی مردم با نیروهای مسلح و اطاعت مردم و نیروهای مسلح از رهبری در عملیات نصر، خط بطلانی است بر نظم نوین نتانیاهو و آغازی است بر شکلگیری مقاومت از مدیترانه تا خلیجفارس.
عملیات نصر پایانی است بر بقا و موجودیت رژيم صهيونيستي و آغازی است بر شکل گیری فلسطین از بحر تا نهر.