عملیات وعده صادق قویتریت و بی نظیرترین عملیات فضاپایه جهان است که تا کنون اجرای چنین عملیاتی در هیچ ارتش سابقه نداشته است. ج.ا.ایران اولین کشوری است که حدود ۲ سال پیش بزرگترین و بی سابقه ترین رزمایش پهپادی جهان را با طراحی و نبوغ نظامی بسیار بالا انجام داد، عملیات وعده صادق محصول و میوه ی این رزمایش است. عملیات ترکیبی وعده صادق از طریق پهپاد و موشک های رادار گریز و با استفاده از فضای مقاومت با موفقیت کامل انجام شده است. تا کنون در سطح جهان دو بار عملیات هوایی و فضایی بی نظیر انجام شده است و هر دو توسط ج.ا.ایران انجام شده است: اولی در آغاز جنگ تحمیلی صدام بعثی توسط نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بنام عملیات H-3 بوده و دومی همین عملیات وعده صادق است که پیچیده ترین عملیات فضایی جهان است و در طول تاریخ ماندگار خواهد ماند، این عملیات ترکیبی از موشک و پهپاد است، طرحریزی و هماهنگی آن بسیار سخت است و بیش از حد مورد انتظار موفق بوده است.
ما حمله نکردیم، چون رژیم صهیونیستی در قد و قواره ای نیست که ما بخوهیم به وی حمله کنیم. ج.ا.ایران یک قطره (موشک و پهپاد) از دریای پرتلاطم نیروهای مسلح خود را وارد عمل نموده است. این رژیم با یک سیلی و با یک تنبیه جزیی دچار سردرگمی شده و به سمت اضمحلال و نابودی پیش می رود، بنابراین ج.ا.ایران به رژیم صهیونیستی حمله نکرده است بلکه در مقابل گستاخی این رژیم وی را تنبیه کرده ویک سیلی جزیی به صورت این رژیم نواخته است و به همین دلیل این اقدام انتقام یا حمله نبوده بلکه بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل «دفاع مشروع» و منطبق با «اصول تناسب و ضروت» بوده است و ج.ا.ایران برای این دفاع مشروع از حداقل قدرت نظامی خود در مقابل حداکثر توان نظامی رژیم صهیونیستی استفاده کرده است ، به عبارتی دیگریک قطره از قدرت ج.ا.ایران، دریای قدرت رژیم صهیونیستی را نابود کرده است. پس ج.ا.ایران یک سیلی حداقلی در مقابل حمله حداکثری رژیم صهیونیستی انجام داده است (حداقل در مقابل حداکثر).
فاصله حمله رژیم صهیونیستی از بلندی های جولان تا محل کنسولگری ج.ا.ایران در سوریه ۷۰ کیلومتر بوده و در این فاصله هم سامانه پدافندی قوی وجود ندارد اما فاصله سیلی و ضربه حداقلی ما به رژیم صهیونیستی حدود ۱۴۰۰ تا ۱۱۰۰ کیلومتر است که در این فاصله قویترین، متنوع ترین و پیچیده ترین لایه های پدافندی آمریکا و رژیم صهیونیستی مثل گنبد آهنین، هواپیماها و ناوشکن های دفاع موشکی ضد بالستیک آمریکا وجود داشته که همگی در مقابل عملیات فضایی ج.ا.ایران بی اثر و ناکارآمد شدند که این امر بیانگر ضعف و ناکارآمدی سامانه های پدافندی رژیم صهیونیستی است.
یکی از پیام های این اقدام حداقلی اما با تأثیرگذاری و بازدارندگی بسیار بالای ج.ا.ایران این است که ما به نقاط قوت رژیم صهیونیستی حمله می کنیم. رژیم صهیونیستی به تعبیر خودشان (ما قبول نداریم) دارای دو قوت مهم هستند: الف- قدرت اطلاعاتی و جاسوسی، ب- قدرت هوایی.
این سیلی ج.ا.ایران هر دو نقطه قوت این رژیم را هداف قرار داد و نابود کرد. همزمان هم اصلی ترین و سری ترین پایگاه جاسوسی رژیم را در مرز مشترک سوریه و فلسطین نابود کرد و هم قوی ترین پایگاه هوایی وی در جنوب در صحرای نقب غیر عملیاتی و از بین برد. این پایگاه هوایی دارای مشخصات زیر است:
- محل اسکادران ۱۰۳ هواپیماهای هرکولس که مختص ترابری و پشتیبانی و تدارکات هستند،
- محل استقرار اسکادران های عملیاتی ۱۱۶ و ۱۴۰ جنگده بمب افکن های اف- ۳۵ که قویترین جنگنده جهان هستند و از طریق همین جنگنده و در همین پایگاه، کنسولگری ج.ا.ایران در سوریه را هدف عملیات ناجوانمردانه قرار داده بودند،
- محل استقرار اسکادران ۱۲۳ جاسوسی رژیم صهیونیستی است،
- محل آشیانه هواپیمای ویژه ریاست جمهوری و نخست وزیری رژیم صهیوئنهیستی است.
در واقع ج.ا.ایران با سیلی به نقطه قوت رژیم صهیونیستی به جهان پیام داد که در تقابل با دشمن صادق است و به وعده صادق خود عمل می کند.
حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ج.ا.ایران در سوریه از موضع انفعال، ضعف و ناجوانمردانه بود اما سیلی ج.ا.ایران به رژیم صهیونیستی از موضع قدرت و صرفاً به مراکز نظامی بود، ما می توانستیم به مراکز اقتصادی و جمعیتی رژیم صهیونیستی ضربه وارد کنیم اما سیلی را در جایی به صورت دشمن نواختیم که حتی یک غیرنظامی وجود ندارد. رژیم صهیونیستی از موضع ضعف و برای فرار به جلو از شکست تاریخی در عملیات طوفان الاقصی به بیمارستان، مراکز جمعیتی، حلال احمر، کودکان، مردم بی پناه و با عبور از خط قرمز سازمان ملل به کنسولگری حمله می کند اما ج.ا.ایران با اقتدار تمام فقط به مراکز نظامی، اطلاعاتی و جاسوسی سیلی وارد می کند.
سناریوهای پیش رو:
در پسا وعده صادق سه سناریو محتمل وجود دارد
- مسئولین رژيم صهیونیستی با کمرنگ کردن و بی اثر جلوه دادن عملیات وعده صادق به دنبال حفظ موجود هستند تا اذهان عمومی در داخل رژیم و اذهان جهانی از وی انتظار پاسخ متقابل را نخواهد. (این سناریو بیشتر محتمل است)
- اقدام غیر مستقیم امنیتی- نظامی علیه ج.ا.ایران انجام بدهد و پاسخ احتمالی و ضعیف را به بازوان مقاومت (حزب الله، سوریه، عراق و یمن) بدهد. (این سناریو ضعیفتر از سناریو اول است).
- اقدام مستقیم امنیتی- نظامی علیه ج.ا.ایران انجام بدهد. این ضعیفترین سنارویو است. چون قویترین پایگاه هوایی وی که امکان پرواز اف- ۳۵ علیه ج.ا.ایران را دارد نابود شده و از حیث انتفاع و عملیاتی خارج شده است، بنابراین توان حمله هوایی را ندارد مضافاً اینکه ج.ا.ایران به تمام کشورهای منطقه اعلام نموده چنانچه اجازه استفاده از حریم هوایی خود را به رژیم صهیونیستی بدهند حتماً توسط ج.ا.ایران تنبیه خواهند شد. از سوی دیکر سامانه پدافند هوایی ج.ا.ایران در آماده باش کامل بوده و به قدری قوی است که امکان حمله موشکی از رژیم صهیونیستی را سلب نموده است.
نتیجه
به نظر می رسد بین آمریکا و رژیم صهیونیستی تقسیم کار انجام شده تا آمریکا از مجاری دیپلماتیک و شورای امنیت سازمان ملل به دنبال محکومیت ج.ا.ایران باشد، در حالی که این با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل منافات دارد چراکه ج.ا.ایران حمله نکرده است بلکه دفاع مشروع در مقابل حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری خود انجام داده است. از طرفی رژیم صهیونیستی هم به دنبال اجرای یکی از سناریوهای سه گانه بالا است که سناریوی اول محتمل تر و واقع بینانه تر است.
ج.ا.ايران خود را براي اقدامات و مراحل بعدي آماده كرده است، چنانچه رژيم صهيونيستي بر اساس خطاي محاسباتي دست از پا خطا كند با اقدام تلافي جويانه و پشيمان كننده سختري مواجه خواهد شد.