استراتژی آمریکا در مقابل ج.ا.ایران بر اساس سند امنیت ملی ۲۰۲۲
آمریکا نه کامل از منطقه خارج میشود و نه مثل قبل در منطقه حضور حداکثری خواهد داشت. به بیان دیگر واشنگتن به دنبال بازتعریف سیاست خاورمیانهای خود و دگردیسی در باره نحوهی حضور خود در خاورمیانه است. آمریکا طبق یک طرح مهندسی شده به دنبال بازتعریف منطقه خاورمیانه است و به همین دلیل طی یک تقسیم کار با شرکای راهبردی خود به دنبال نقش آفرینی بیشتر رژیم صهیونیستی در منطقه است.
سند امنیت ملی ۲۰۲۲ آمریکا اذعان میکند که جمهوری خلق چین مهمترین چالش ژئوپلیتیکی امریکا به شمار میرود. با آنکه ایندو-پاسیفیک جایی است که نتایج این موضوع بیشتر شکل داده خواهد شد، این چالش ابعاد جهانی مهمی خواهد داشت.
روسیه، تهدیدی مستمر و فوری برای نظم منطقهای در اروپا به شمار میرود و در سطح جهان منبع آشوب و بیثباتی است؛ با وجود این، روسیه فاقد توانمندیهای گسترده جمهوری خلق چین است.
هرچند موضوع روسیه بعد از بحران اوکراین و موضوع استفاده از سلاح اتمی، بار دیگر ناتو و امریکا را در اروپا به چالش کشیده است، اما امریکا تهدید بزرگ را در چین میبیند. سند راهبردی امنیت ملی امریکا در ادامه، ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای همسایه، اشاعه موشکی و پهپاد متهم کرده و نوشته است: «ایران در حال توطئهچینی برای صدمه زدن به امریکاییها از جمله مقامهای سابق است و در حال پیش بردن برنامه هستهای خود به فراسوی حد مورد نیاز برای نیازهای غیرنظامی است.
آمریکا در خاورمیانه، تلاش کردهایم بازدارندگی علیه ایران را تقویت کنیم، از تنشهای منطقهای بکاهیم و انسجام میان شرکا در منطقه و ثبات انرژی را افزایش دهیم.
یکی از روشهای آمریکا، یکپارچگی راهبردی تهدیدات است، برای اینکار بستهای از تهدیدات متنوع را با پیوستار مشخص بصورت یکجا و شبکهای علیه کشور هدف در سطح داخلی، منطقهای و یا جهانی اعمال میکند. یکپارچگی و شبکهای نمودن تهدیدات باعث همافزایی تهدیدات و تبدیل اثر تهدید نقطهای به اثر دومینویی و پروانهای میگردد. در این حالت توازن فرصت- تهدید به نفع کشور تهدید کننده میشود.
سناریوهای محتمل آمریکا جهت مقابله با ج.ا.ایران در سال ۱۴۰۲
۱- موازنه از راه دور درباره استراتژی آمریکا علیه ایران صدق نمیکند؛ یعنی رئیسجمهور آمریکا درباره منطقه نه میخواهد حضور حداکثری داشته باشد و نه حضور حداقلی یا همان موازنه از راه دور. این موازنه برای خلیج فارس و منطقه غرب آسیا پاسخگو است اما برای مقابله با ایران پاسخگو نیست. سناریو آمریکا علیه ج.ا.ایران موازنه فراساحلی است. بر اساس این سناریو ناوگان موشکی آمریکا در سواحل دور علیه ج.ا.ایران مستقر شده است.
۲- همزمانی مذاکره غیرمستقیم و حفظ کانالهای دیپلماتیک توأم به تحریمهای ظالمانه و ترکیب آن با تهدید عملیاتی محدود.
۳- یکپارچگی راهبردی در اعمال تهدیدهای نرم و نیمه سخت و شبکهای نمودن اقدامات ممانعتی علیه ج.ا.ایران با همکاری و ائتلاف سازی کشورهای منطقه.
۴- اجرای جنگ ترکیبی و هیبریدی در سطح منطقه و جهان علیه ج.ا.ایران یا بی ثبات سازی خارجی در کنار مرزهای ایران و همچنین همزمانی جنگ هیبریدی با جنگ چندوجهی و چند حوزهای در داخل مثل یکپارچه نمودن اغتشاشات یا بی ثبات سازی داخلی در تمام صنوف (دانش آموز- معلم- دانشجو- استاد- بازنشسته- پرستار- کارگر و ….) و ایجاد همافزایی بین جنگ ترکیبی و چند وجهی که تلفیق بی ثبات سازی خارجی و داخلی است.
بسیار عالی