فتح الله کلانتری

نشست مشترک اتحادیه اروپا و ناتو (رامشتاين) در مورد جنگ روسيه و اوكراين

اين هشتمين نشستي است كه با مشاركت كشورهاي آتلانتيك شمالي (ناتو) و اتحاديه اروپا در پايگاه هوايي رامشتاين آمريكا در خاك آلمان برگزار مي شود. علت انتخاب آلمان اين است كه در بين كشورهاي اروپايي آلمان بيشتري رابطه تجاري، اقتصادي و فناوري را با روسيه داشته و حدود ۵۵ درصد گاز آلمان را روسيه تأمين ميكرد و از طرفي آلمان موضع متفاوتي نسبت به ساير كشورهايي در مورد جنگ روسيه و اوكراين دارد و از ابتداي جنگ خيلي موافق ورد ناتو به جنگ نبود، به همين دليل آمريكا بمنظور حمايت و دخالت يسشتر آلمان در اين جنگ، نشست رامشتاين را در آلمان بركزار نمود.
حدود بكسال از آغاز جنگ روسيه و اوكراين ميگذارد، اروپايي ها با طناب پوسيده آمريكا بطور ناخواسته وارد جنگ شدند،‌به همين دليل طي يكسال گذشته ذخاير ارزي، انرژي و نظامي كشورهاي اروپايي رو به اتمام است و مردم اروپا به همين دليل به ستوه آمده و باعث ايجاد نارضايتي و شكاف بين «ملت- دولت هاي» اروپايي شده است. اروپايي ها معتقدند كه «جنگ فرسايشي و خسته كننده شده و برنده ندارد به همين دليل نتيجه جنگ باخت- باخت است». مردم اروپا گرفتار يك «چالش سه ضلعي شده اند،‌يك ضلع آن بحران انرژي، ضلع دون آن بحران غذايي و ضلع سوم آن بحران جنگ فرسايشي كه بازنده آن اروپايي هستند»، به همين دليل اعتراضات مردمي در اروپا شروع شده است. در چنين وضعيتي آمريكايي ها از يكطرف بمنظور مقابله با اغتشاشات و اعتراضات مردمي و از سوي ديگر بمنظور تحميل هزينه جنگ به اروپا تصميم به بركزاري چنين نشستي نموده تا هرچه سريعتر «جنگ را با هزينه اروپا و به كام خود» تمام نمايند.
آمريكا و ناتو به جاي شعله ور نمودن جنگ روسيه و اوكراين بايد به دنبال انعقاد صلح و اتمام جنگ باشند، چون روسها ضرب المثلي دارند مبني بر اينكه «اگر خرس را به رقص دعوت كنيد، اين شما نيستيد كه تصميم ميگيريد رقص تمام شود بلكه خرس تصميم ميگيرد كه چه وقتي رقص تمام شود». بنابراين كمك تسلحاتي اروپا و ناتو به اوكراين در خلاف صلح و يك راه حل مسكن است، غرب بايد به دنبال درمان اين جنگ باشد، چون «ارسال سلاح و مهمات به اوكراين راه حلي كوتاه مدت براي ايجاد مشكلي بلند مدت است».
ناتو در حال اجراي بازي دوگانه و دبل استاندارد است، از يكطرف با جذب فنلاند و سوئد بدنبال گسترش حضورخود در شرق است و از سوي ديگر با شانتاژ آمريكا سلاح و مهمات به اوكراين ارسال ميكند، با اين رويه، اروپا با طناب پوسيده آمريكا وارد باتلاقي بنام «جنگ سخت زمستاني روسيه و اوكراين» ميشود.
پوتين معتقد است كه جنگ روسيه و اوكراين «حيثيتي و موقعيتي» است و در اين جنگ ناتو به رهبري آمريكا از كارت اوكراين استفاده نموده و با وجه المصالحه نمودن مردم مظلوم و بيگناه اوكراين به دنبال تغيير بلوك بندي و موزاييك امنيتي منطقه و گسترش ناتو به سمت شرق است و اين امر هم خط قرمز روسيه ميباشد.

2 پاسخ به “نشست مشترک اتحادیه اروپا و ناتو (رامشتاين) در مورد جنگ روسيه و اوكراين”

  1. بسمه تعالی
    با تشکر از تحلیل های عالمانه استاد بزرگ و ارجمند
    با توجه به اینکه کشور آلمان بیشترین تبادلات گاز را از روسیه دارد ،آلمان در یکسال اخیر ۵۰ درصد از کل خرید گاز از روسیه را به منظور ذخیره سازی صورت داده به نوعي عنوان‌ شده است کاستی ذخیره گاز در بخشی از کشورهای اروپایی را در صورت بروز جنگ نیز تامین خواهد نمود
    واز سوی دیگر روسیه نیز با تهدید به جنگ اتمی و هسته ای در هیچ شرایطی نمی خواهد بازنده جنگ باشد
    به نطر چنانچه اکراین با حمایت آمریکا و اروپا دست به اقدام بزند با توجه به دست برتر روسیه در جنگ هوایی پس از دوره چند روزه عقب نشینی و توسل به آتش بس اتفاق بیفتد و مجددا دور جدیدی از وقایع در این منطقه رخ بدهد
    در مجموع. با انجام جنگ چند مرحله ای این جنگ به درازا بینجامد
    سوال بنده این است با توجه به اینکه توافق و تبادل تسلیحاتی بین ایران و روسیه و حضور پمادهای ایرانی در جنگ احتمالی آتی آیا ایران از نطر عرب به عنوان شریک و هم دست روسیه ممکن است تبعاتی برای ایران داشته باشد آیا ایران نیز باید در حالت آماده باش قرار گیرد ؟

    1. سلام متاسفانه پرونده برجام به جنگ روسیه و اوکراین گره خورده است و یه همین دلیل در حال حاضر برجام اولویت آمریکا و اروپا نیست، بلکه جنگ روسیه و اوکراین اولویت اول آنها است، پس تبعات منفی مثل تشدید تحریمها برای ج.ا.ایران در پی خواهد داشت اما منجر به ورود ایران به جنگ نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *