بایدن سیاست محدودسازی و محاصره کمونیسم (کانتین منت) را به «کنترل و مهار ایران» تغییر داده است. اقدامات عملیاتی و اجرایی بایدن برای تحقق این سیاست به شرح زیر بوده است:
۱- خروج آمریکا از افغانستان بمنظور ایجاد ناامنی در مرزهای شرقی کشور بطوریکه ج.ا.ایران مجبور شود تمرکز خود را از فرامرزها یعنی شامات و دریای مدیترانه متمرکز کند به داخل مرزها (کنترل ایران در داخل مرزهای خودش)
۲- تحریک آذربایجان برای ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی (بن بست ژئوپلیتیکی) در مرزهای شمال شرق کشور
۳- اجرای رزمایش بین پاکستان- آذربایجان و ترکیه. این رزمایش همان سنتو سابق یا «کانتین منت» بود منتهی جای آذربایجان با ایران عوض شده بود. چون سیاست آمریکا کنترل . مهار ایران است.
۴- تقویت عادی سازی روابط رزیم صهیونیستی با کشورهای عربی منطقه بمنظور تبدیل نمودن رژیم صهیونیستی به ژاندارم منطقه یعنی همان طرح دوقطبی نیکسون. در طرح نیکسون ایران ژاندارم منطقه بود حالا رژیم صهیونیستی جایگزین آن میشود.
۵- حضور و نفوذ اطلاعاتی رژیم صهیونیستی علیه ایران در اقلیم کردستان عراق با همکاری و هماهنگی آمریکا
دکترین بایدن در قبال تحولات جهان:
بایدن بدنبال «موج سواری بر مناقشات موجود در جهان» به نفع خود میباشد. اقدامات عملیاتی و اجرایی بایدن برای تحقق این دکترین به شرح زیر بوده است:
۱- تداوم جنگ بین ائتلاف سعودی با مردم بیگناه یمن
۲- شانتاز اوکراین جهت مقابله با روسیه و فرسایشی نمودن جنگ بمنظور فروش ذخایر نفت و گاز خود به اروپا
۳- تعویض عمران خان نخست وزیر پاکستان که دارای سیاست های ضد آمریکایی بود
۴- سفر به آتی وی به عربستان سعودی و رژیم اشغالگر قدس بمنظور تداوم مناقشه در منطقه غرب آسیا
۵- ایجاد تنش بین تایوان و چین با حضور نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی
۶- ایجاد تنش بین یونان و ترکیه: ترکیه و یونان هر دو عضو ناتو هستند و به جای متحد یکدیگر بودن، این روزها بیشتر از گذشته وارد فاز دشمنی شدهاند. نقطه مرکزی جدل میان دو همسایه، دریای اژه و دریای مدیترانه است که دو طرف بر سر تقسیمات و حریم دریایی و تجاوز به حریم هوایی در آن، دچار اختلاف هستند.آقای اردوغان گفته است: «آمریکا در یونان ۹ پایگاه نظامی دارد. این پایگاهها علیه کیست؟ آنها میگویند «علیه روسیه» است. قصد توهین ندارم اما هیچکس این را باور نمیکند. بر اساس اطلاعاتی که داریم، یونان ۴۰۰ میلیارد یورو به اروپا بدهکار است. اما با وجود این بدهی، اتحادیه اروپا با دادن جتهای جنگنده، هلیکوپتر و تسلیحات دیگر از یونان حمایت تسلیحاتی اساسی میکند.»گرچه تنش میان ترکیه و یونان ممکن به یک درگیری نظامی یا یک جنگ تمامعیار تبدیل نمیشود؛ به این دلیل که چنین اتفاقی میتواند نظم امنیتی ناتو را از بین ببرد و باعث ایجاد شکاف عمیق در ائتلاف ناتو شود. اما آمریکا بدنبال تشدید مناقشه بین یونان و ترکیه است.
نتیجه گیری
بایدن بمنظور افزایش سلطه آمریکا در جهان بدنبال جنگ نیست و به احتمال زیاد در دوره رئیس جمهوری باید آمریکا وارد هیچ جنگی نمیشود اما بمنظور جبران کسری بودجه و ترمیم نابسامانی های اقتصادی آمریکا بدنبال افزایش تنش و ایجاد مناقشه در جهان است.
پس دکترین بایدن در قبال جهان: ایجاد «مناقشه بمنظور موج سواری» بر آن است.
دکترین بایدن در قبال ج.ا.ایران: «کنترل و مهار ایران» و ناامن سازی محیط داخل و خارج ج.ا.ایران از طریق «فروپاشی از درون و فشار از بیرون»
سلام ، متن جمع و جور و خوبی است ، اولا چند اشکال انشایی داشت که انشاالله رفع می شود
دوما، تحلیلی مطرح است مبنی براینکه توجه آمریکا به شرق شده است و درگیریهای دریای چین و و تایوان برای آمریکا نسبت به غرب اسیا اولویت پیدا کرده است ، اما فعلا اکراین در شرق اورپا اولویت یافته است . در غرب آسیا به نظر می رسد نقش بیشتر و رو در رویی به رژیم اشغالگر قدس داده شده ، در کل تحلیل و ارزیابی منطقی صورت داده آید منتهی خوب است پیشنهاد هم داده شود
درود و سپاس