دکتر فتح ا... کلانتری

تحلیل رزمایش پهپادی و موشکی ارتش ج.ا.ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

سپر دفاعی موشکی و پهپادی ج.ا.ایران توان خنثی نمودن و نابودی سپر موشکی آمریکا را در منطقه غرب آسیا دارد.

اجرای ۳ رزمایش موشکی و پهپادی در ۲ هفته گذشته بیانگر اقتدار دفاعی و نظامی نیروهای مسلح و تغییر هندسه قدرت دفاعی ج.ا.ایران به فضاپایه و دریاپایه با بهره گیری از هوش مصنوعی میباشد. اجرای چنین رزمایش هایی در دنیا کم سابقه و اگر مبالغه نشود بی سابقه است. اجرای رزمایش های مشترک (زمینی- هوایی و دریایی) در دنیا مسبوق به سابقه بوده و یک امر متداول نظامی است، اما اجرای همزمان و ترکیبی رزمایش موشکی و پهپادی به این گستردگی و با این دقت در تاریخ ارتشهای جهان بی سابقه بوده است، به همین دلیل میتوان ادعا نمود که چنانچه دشمن دست از پا خطا کند، نیروهای مسلح ج.ا.ایران بر اساس راهبرد دست بلند عملیاتی و عمق بخشی خارجی، توانایی تهاجم به عمق استراتژیک دشمن با دقت بسیار بالا در اقصی نقاط منطقه غرب آسیا را دارند. اجرای عملیات ترکیبی با دقت بالا و نقطه زنی موشکها و پهپادهای ایرانی بیانگر این است که ج.ا.ایران قدرت برتر موشکی منطقه و قدرت چهارم جهان میباشد. رزمایشهای اخیر هشدار ج.ا.ایران به «دشمنان» ارزیابی می شود.
رزمایشهای اخیر در سه سطح تاکتیکی- عملیاتی و راهبردی انجام شده است، رزمایش دریایی ارتش در سطح تاکتیکی، رزمایش پهپادی ارتش در سطح عملیاتی و رزمایش ترکیبی (موشکی و پهپادی) سپاه در سطح راهبردی انجام شده است. بنابراین نیروهای مسلح ج.ا.ایران بر اساس رهنمودهای امام خامنه ای (مدظله العالی) با تکیه بر قدرت درون زای داخلی و تأکید بر تولید ملی با استفاده از نخبگان و متخصصان جوان کشور به پیشرفتی کاملاً متوازن  و به خوداتکایی در دانش موشکی و پهپادی رسیده اند. این دانش بومی و خوداتکا مدیون پدر علم موشکی ایران شهید حسن طهرانی مقدم است. یاد و نامش برای همیشه در تاریخ نظامی ایران میدرخشد.
بر اساس دکترین نظامی متداول جهان، قدرت موشکی و پهپادی ج.ا.ایران بیانگر توان بازدارندگی تهاجمی یا فعال است. بازدارندگی متکی بر اساس ۳ مولفه مهم: قدرت سازی- قدرت افزایی و قدرت افکنی است. توان موشکی و پهپادی نیروهای مسلح ج.ا.ایران باعث شده تا کشورمان در ردیف قدرت هفتم بازدارندگی ارتشهای جهان باشد. طبق رتبه بندی موسسه «گلوبال فایر پاور ومیلیتاری بالانس» که بر اساس ۵۰ فاکتور نظامی است، قدرت نظامی ج.ا.ایران در سال ۱۳۹۹ در رتبه ۱۴ و بالاتر از کشورهایی مانند رژیم صهیونیستی، پاکستان و عربستان سعودی است. رتبه‌هایی که در بُعد نظامی در تمام مؤسسه‌های معتبر نظامی به جمهوری اسلامی ایران داده شده، فقط بر اساس توان نظامی ارتش است و توان رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفان در آمارهای این مؤسسات به حساب نیامده است. سپاه در بسیاری از زمینه‌ها مانند عرصه موشكي، دریایی، جنگ نهضتي، نفوذ منطقه‎ای و مردم‌شناسی بودن در تراز قدرتهاي برتر جهان است. چنانچه این مؤسسات توان رزمی سپاه و تعداد نیروهای مردمی که در بسیج مستضعفین هستند را محاسبه نمایند، جایگاه ایران به رتبه بالاتری خواهد رسید.
در رزمایشهای اخیر‬ که در آن از فناوری‌های راهبردی نوین و خیره کننده رونمایی شد، پیامی کوبنده و فراتر از عرصه نظامی به طرف‌های منطقه ای و فرامنطقه‌ای به خصوص تروریست‌های آمریکایی و رژیم صهیونیستی است.
سپاه با این موشک‌ها، برای تهاجم همه‌جهتی در همه سطوح ارتفاعی با پایگاه‌های دشمن فرضی و سلب امکان دفاع از پدافند دشمن، نفوذ به سپر موشکی یا جداسازی سر جنگی موشک‌ها از بدنه و ناکام گذاشتن سامانه‌های دفاعی، توان و قدرت جدیدی پیدا کرده است.

2 پاسخ به “تحلیل رزمایش پهپادی و موشکی ارتش ج.ا.ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی”

  1. من با گفته شما موافقم که اجرای عملیات در جنگ های امروزه باید متکی بر هر سه راهبرد یعنی تاکتیکی و عملیاتی و راهبردی باشد ولی متاسفانه سیاست گداران ما با ان مخالف هستند که در اینده اختلاف نظر بین سیاسیون و نطامیان ایجاد می نماید که به نفع کشور نخواهد بود نیاز است این هماهنگی ایجاد گردد
    نمونه ان عدم اظهار نظر دولت در خصوص رزمایش های اجرا شده بود

    1. سلام ضمن تشکر از جابعالی متاسفانه در مسائل راهبردی جنگ فهم مشترکی بین دولت و نیروهای مسلح نیست. حتی در زمان جنگ تحمیلی ۸ ساله هم همینوطر بود، دولت چون فهم راهبردی از جنگ نداشت لذا تمام امکاناتش را در اختیار جنگ قرار نداد اما صدام بعثی برعکس تمام امکانات عراق را در اختیار جنگ قرار داد. صدام علیرغم اینکه نظامی نبود اما خودش و کابینه اش از لحظه شروه جنگ با ایران تا خاتمه آن هیچ وقت لباس نظامی را ازتن بیرون نیاوردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *