مکانیسم ماشه

مکانیسم ماشه علیه ایران می تواند به تحریم ها در شورای امنیت منجرشود
گام اول، ارجاع مسئله کمیسیون مشترک مرکب از اعضاء برجام که ۱۵ روز فرصت دارند به نوعی چاره اندیشی کنند و مدت آن قابل تمدید است. گام دوم میرسد به سطح وزیران امور خارجه برجام وآن ها هم ۱۵ روز فرصت دارند مسئله را چاره اندیشی کنند و بالقوه می توانند یک هیأت مشاورهای داشته باشند که در واقع یک توصیه غیر لازم الاجرا را صادر کنند و چند روزی برای آن فرصت دارند تا پیامد درست پیدا کنند و بعد از تمام این گام ها امکان پذیر است که شورای امنیت این مسئله را مورد بر رسی قرار بدهد. یکی از طرف ها باید به شورای امنیت خبر بدهد که یکی از اعضای برجام به هیچ وجه کار خودش را انجام نمی دهد.
مسئله سیاسی خارجی اتحادیه اروپا
رهبر ان سه کشور اروپایی (فرانسه-آلمان-انگلیسی) در تاریخ ۲۴/۱۰/۹۸ در نام ای به جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اروپا ادامه عدم پایبندی ایران به توافق برجام را مایه نگرانی خوانده و نوشته اند رفتار ایران راه چاره ای دیگری برای ایشان باقی نگذاشته است . مسئول سیاست خارجی اروپا هدف اصلی فعال گردن مکانیسم ماشه را اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران نسیت، بلکه هدف آن یافتن راه حل برای به حل اختلاف بر سر اجرای توافق در چارچوب کمیسیون مشترک است . این را باید به طور شفاف اعلام کرد که هدف حل اختلاف و بازگشت به تبعیت کامل در چارچوب این توافق است
روند مکانیسم ماشه ۱۵ روز زمان نیاز دارد . اروپاییها از این مکانیسم به عنوان ابزاری برای خرید زمان استفاده می کنند به خاطر این که مورد انتقاد آمریکا قرار نگیرید به دنبال خرید زمان هستند ایران باید معترض شود که اروپایی ها خوشان نتوانستند به تعهدات پایبند باشند و به تعهدات اقتصادی که به ایران دارند نتوانسته در مقابل آمریکا پایداری و تعهد خودشان را نسبت به ایران نشان بدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *