ترامپ

ترامپ با شعار بهبود شرایط اقتصادی سرکار اومده و نگاهش به همه قضایا از بعد اقتصادی و به اصطلاح بازاری هست . همچنین او هیچ اهمیتی برای نظام سیاست گذاری قبلی آمریکا قائل نیست . در همه حرکات او‌ هیچ نشانه ای از جنگ طلبی دیده نشده بلکه بیشتر دنبال امتیاز گیری با اهرم فشار اقتصادی بالا بوده ، مثل قضیه پیمان نفتای امریکای شمالی ، چین و نیز حتی مباحث مربوط به ناتو که خود امریکا بنیانگذار و‌ عامل بسط نفوذ امریکا در دنیا بوده .
از طرفی ، ترامپ کینه شخصی زیادی با دمکراتها مخصوصا اوباما داره ، او تقریبا از عمده توافقات اوباما  خارج شد و نیز حتی کارهای داخلی او مثل نظام سلامت یا Obama care  را هم لغو کرد .
از زمان انتخاب ترامپ تا الان از ۱۲ پیمان رسمی بین المللی خارج شده است چون وی معتقد است این پیمانها برای آمریکا هزینه داشته و بر اساس اصل ( هزینه_ منفعت) هیچگونه منفعتی برای آمریکا ندارد لذا با اتخاذ دکترین out put یا خروج از پیمانهای رسمی به دنبال تجارت امنیت است به خصوص از کشورهایی که دارای امنیت استقراضی یا ژله ای هستند مثل عربستان سعودی. با توجه به اینکه امنیت ج.ا.ایران درون زا و خودکافی بوده لذا راهبرد ترامپ در مورد کشورمان جنگ نظامی نبوده و از طریق پروپاگاندای رسانه و فضای مجازی که خط مقدم جنگ اقتصادی هستند به دنبال فشار بر معیشت مردم به منظور پیاده سازی راهبرد ( فشار از بیرون و تهی سازی از درون) است. لذا با مقاومت و همدلی مردم با مسئولین این راهبرد شکست می خورد.
زندگی شخصی او نشون میده که علاقه زیادی به شهرت طلبی داره .
 و‌اما مهمترین موضوعی که خیلی بهش توجهی نشده اینه که تقریبا یک سال و نیم دیگه انتخابات امریکاست ، پرونده چین ، ایران ، کره شمالی در مورد سیاست خارجی هنوز پابرجاست ، هر کدوم از اینها در صورت ادامه دار بودن تا اون موقع میتونند پاشنه آشیلی برای ترامپ باشند ، مثلا کوچکترین بحران سیاسی و نظامی در خاور میانه میتونه باعث افزایش شدید قیمت نفت شده و شرایط رو‌ برای ترامپ بسیار خطرناک بکنه ، امریکایی ها به نظر شاید مهمترین مولفه براشون وضعیت اقتصادی حین انتخابات باشه ، اگر نفت و‌ انرژی رشد شدیدی پیدا بکنه و یا شرایط اقتصادی به واسطه تنش با چین با رکود شدیدی همراه بشود ، ترامپ هم سیاست خارجی را باخته و‌ هم اقتصاد را ، حافظه کوتاه مدت مردم هم که همیشه قویتر است !
به خاطر همین موضوع هست که ترامپ به شدت فشار رو‌ زیاد کرده و از طرفی هم آشکارا جلوی دوربینها دعوت به مذاکره میکنه چون میدونه هر چقدر به انتخابات نزدیکتر بشیم  ریسک بسیار زیادتری رو‌ متحمل خواهد شد ، این قضیه برای چین هم سازگار است . در حقیقت او میخواهد هرچه سریعتر به نتیجه برسد .احتمالا صحبتهای او در مورد آرزویش برای مذاکره و تشدید تحریمهای ایران همه در این قالب می باشد .
بنابراین میشه نتیجه گرفت ، از نظر زمانی در قله فشار رسانه ای و اقتصادی هستیم و هرچقدر که جلوتر برویم زمان به ضرر ترامپ خواهد بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *